drone racetinyhawk

Wedstrijdverslag TDX TinyHawk Spec Cup – race 1

Op 27 september was de eerste wedstrijd van de TDX TinyHawk Spec Cup in The Post Office. 15 piloten streden om de eerste prijs: een TinyHawk Freestyle.

Iedereen kreeg 3 mogelijkheden om een kwalificatietijd neer te zetten. Op basis daarvan werden heats ingedeeld voor de afvalraces. Tijdens de kwartfinales konden de piloten drie rondes lang punten verzamelen. 3 punten voor de eerste plek, 2 voor de tweede, 1 voor de derde en 0 voor de laatste. Voor de halve finales bleven zo 8 piloten over, die nog eens drie ronden lang punten bij elkaar konden sprokkelen.

Mr Green, Controll FPV en Starlite waren in de halve finale de duidelijke winnaars van hun rondes. Mano en Shaggy FPV hadden elk evenveel punten. Zij kregen een laatste kans om head-to-head uit te vechten wie er naar de finale door mocht. Zie hun spannende standoff hieronder.

Standoff between Mano and Shaggy

De finaleronde werd net zo vaak herhaald totdat er iemand twee keer gewonnen had. De eerste ronde zie je hieronder.

Chase the Ace – round 1

Ook in de tweede ronde van de finale wist Mano te winnen.

Chase the Ace – round 2

Mano, die de hele avond goed op dreef was, wist daarmee de winst binnen te halen. Mr Green eindigde op plek 2 en Controll FPV op plek 3. StarLite viel met zijn vierde plek helaas net buiten de prijzen.

De winnaars van de eerste TDX TinyHawk Spec Cup race. vlnr: Mr Green (2), Mano (1), Controll FPV (3).

De volledige eindstand van de eerste race zie je hieronder. Een interactieve versie van de rankings vind je op https://rankings.platformdroneracing.nl/?series_id=36

Tijdens de eerste race van de TDX TinyHawk Spec cup zijn geen track records gevallen. Aangezien iedereen vier rondjes moest kunnen uitvliegen, moesten de piloten rekening houden met de capaciteit van hun batterij. Als ze heel hard zouden pushen voor de snelste rondetijd, dan zouden ze die vierde ronde een stuk moeilijker kunnen uitvliegen. Batterijmanagement is dus belangrijk in dit type races!

De statistieken van alle piloten die onze track The Fast Lane hebben gevlogen vind je hieronder. De interactieve versie staat op https://rankings.platformdroneracing.nl/?series_id=33

Track stats van de Fast Lane na de race op 27 september 2019

Dank aan alle partners en sponsoren, die geholpen hebben om deze race mogelijk te maken: Emax, Quadcopters Enzo, Drone Shop.

De volgende race is op 12 oktober. Er zijn nog twee plekken beschikbaar. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, schrijf je dan snel in op https://totaldronexperience.com/tdx-tinyhawk-spec-cup-2019/