tinyhawk

Ervaringen met de TinyHawk S

Nu na 3 avonden racen met de TinyHawk S in The Post Office vallen een aantal dingen op:

  1. Beginners vinden de TinyHawk S te gek. Ze kunnen eindelijk indoor vliegen zonder bij de eerste crash schade te hebben aan hun quad. We horen regelmatig commentaar als ‘nu krijg ik eindelijk het gevoel van de pros’. Beginners kunnen nu vliegen, in plaats van vroegtijdig afdruipen met een kapotte quad.
  2. Ook ervaren piloten vinden de TinyHawk S geweldig. Hij handelt als een 5” quad en na elke heat horen we de pros roepen: “this is so much fun!”
  3. Van timing en rankings worden piloten bloedfanatiek. Daarom is TDX alweer bijna 3 jaar bezig met het bijhouden van race timing en rankings.
  4. Ook bij de TinyHawk gaan dingen kapot, maar dan wel véél minder dan bij andere types quad. Als er iets kapot gaat dan is dat of het frame of de camera. Heel zelden sneuvelt er een motor (of lijmen mensen die per ongeluk vast).
  5. Als er problemen zijn met props dan vliegen ze er of te makkelijk af, of zijn ze er echt niet af te krijgen. Ons document met TinyHawk Tips en Tricks legt je uit hoe je je props makkelijk kan vervangen.
  6. Qua lipos zijn de GNB en MyLipo OK. De Emax en URUAV lipos zijn ronduit slecht. Tattu 450mah lipos zijn by far het beste.
  7. De beste lader die onze piloten getest hebben is de Ultra Power UP S6AC 35W 1S Lipo HV Charger

Deze bevindingen hebben we natuurlijk opgenomen in ons document met alle Tips en Tricks voor het vliegen met en onderhouden van de TinyHawk S.

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven vliegen tijdens de TDX TinyHawk Spec Cup races zullen we in samenwerking met quadcoptersenzo.nl een aantal spare parts in de verkoop hebben.

Happy flying en tot op onze eerste race van de TDX TinyHawk Spec Cup!