Techniek

Race director

Een wedstrijd in goede banen leiden is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er voor zorgen dat de videobeelden elkaar niet storen, dat piloten op tijd op hun plek zijn, er moet een strak schema zijn en de race management software is erg complex. Total Drone Xperience heeft reeds jarenlange ervaring bij het opzetten en in goede banen leiden van races en trainingen. 

Screen Shot 2019-05-04 at 07.57.32

Split screen video

Door snelheid en grootte lijkt het alsof de drone aan je neus voorbij vliegt. Hoe fijn is het dat je als toeschouwer de race goed kan volgen. Wij hebben een draagbaar systeem ontwikkeld waarbij we de video feeds van alle piloten als split screen op een scherm of beamer kunnen projecteren. We gebruiken daarvoor de beste ontvangers op de markt. Zo ziet het publiek precies wat professionele piloten ook zien. 

Op het scherm laten we ook de posities en de rondetijden van piloten zien. Een goede commentator erbij en het bekijken van een drone race wordt net als het kijken naar een Formule 1 wedstrijd, maar dan in de lucht!

Ook is er aan de thuisblijvers gedacht. De evenementen, trainingen en wedstrijden streamen wij LIVE via YouTube. Daarnaast wordt elke race automatisch geknipt en naar YouTube geüpload. Zo kunnen piloten hun races terug zien en kan er gecontroleerd worden of bij die snelste rondetijd wel echt alle obstakels hebben genomen. 

LEDs

 We zijn experimenteel van nature en hebben een passie voor techniek. Dat blijkt ook uit de aansturing van onze verschillende ledsystemen met honderden meters aan instelbare LEDs: ringen, poorten en vlaggen. We kunnen het allemaal automatisch besturen op basis van het wedstrijdverloop. Pod-racing is nog nooit zo dichtbij geweest. 

Statistieken en rankings

Naast drone nerds zijn we ook data nerds. Rankings en statistieken voegen een extra dimensie toe aan de sport. De door ons ontwikkelde systemen laten zien hoe goed piloten het op een track of evenement doet: wie heeft de snelste rondetijd? Wie vliegt de snelste drie rondes? En hoe verhoud ik mij daartoe? De rankings en statistieken tijdens training en wedstrijden worden live geüpdate zodat piloten altijd weten hoe ze zich verhouden tot de rest van het spelersveld. 

Verder houden wij de statistieken bij voor onder andere  Platform Drone Racing NL en de KNVvL. Zo maken we de nationale ranking van Nederlandse fpv-piloten mogelijk.

Timing

Door de gigantische snelheden van de drones is het belangrijk dat de rondetijden zo nauwkeurig mogelijk zijn. Op onze trainingslocatie, #ThePostOffice, hebben wij verschillende systemen getest.  Het timing systeem, ImmersionRC LAP_RF 8-way, gebruiken wij nu al anderhalf jaar en geeft enkel false laps als de zender of antenne van een quad niet in orde is of als het vermogen van de vtx niet goed ingesteld is. Tijdens de meer dan 50 training sessies en races die we hiermee getimed hebben is deze telkens betrouwbaar gebleken.

Verder zijn wij experts in het gebruik van de Livetime Scoring software, de huidige industriestandaard. Deze software is echter weinig flexibel, dus ontwikkelen wij onze eigen race en trainingssoftware. De Delta5 timer is hier een goed voorbeeld van.