drone raceevenemententinyhawk

De eerste TinyHawk spec race was een succes.

We kondigden hem pas 4 dagen vantevoren aan. Toch waren er 12 piloten die mee konden doen aan de eerste TinyHawk spec race. Het decor werd gevormd door onze Double Wall track in The Post Office.

We begonnen met drie kwalificatierondes. En dat was nodig ook, want drie van de piloten hadden nog nooit met een TinyHawk gevlogen. Ze waren aangenaam verrast: de TinyHawk vliegt verbazingwekkend veel als een 5” quad.

TinyHawks scheuren over de Double Wall track bij de permanente traingingslocatie The Post Office van Total Drone Xperience.

Na het oefenen werden de piloten ingedeeld in drie heats van vier piloten voor de kwartfinale. Aangezien nog niet iedereen een TinyHawk had betekende dat ook dat de TinyHawks van TPO elke heat gebruikt werden. Sommige TinyHawks S zijn dan ook zowat non-stop gebruikt en hebben vrijdagavond 30 packs gezien. We waren allemaal verbaasd dat ze geen enkele schade hebben opgelopen! Waar je normaal na een avondje in The Post Office met je 5” of 3” quad toch aardig wat reparaties te verrichten hebt, bleken de TinyHawks onverwoestbaar. We moesten zelfs geen prop vervangen!

De standen tijdens de knockout fases van de Tinhawk spec race

Na de kwartfinale bleven 8 piloten over die meededen aan de halve finale. Het viel hier wel op dat de eerste witte versie van de TinyHawk vaak minder snel bleek dan de zwarte Tiny Hawk S.

De finalisten van de TinyHawk spec race. vlnr: e-fpv, Kort door de Bocht, Starlite, Sassy.

Vier piloten wisten zich te plaatsen voor de finale. In een chase-the-ace format won eerst Kort door de Bocht en daarna Starlite. Alles kon nog gebeuren in de derde heat. Na een slechte start wist Walter ‘Kort door de Bocht’ met zijn snelle rondetijden toch weer te winnen. Daarmee kon hij zich kronen tot winnaar van de allereerste Tinyhawk spec race. Starlite werd tweede, Sassy derde. Gefeliciteerd!

Walter ‘Kort door de Bocht’ maakte een vlog van de avond.
De finale race van de eerste TinyHawk spec race.

Dank aan iedereen die gekomen is. In de herfst en winter houden we zeker nog een paar TinyHawk spec races. Hou onze Whatsapp en de drone race kalender in de gaten! En als je ook een Tinyhawk gekocht hebt, bekijk dan eens onze Tips n Tricks voor het configureren van je TinyHawk 🙂

De ranking aan het eind van de avond. Op https://rankings.platformdroneracing.nl/?series_id=30 kan je de interactieve versie van deze rankings vinden.
Ook de drankjes stonden koud in onze I love FPV fridge 🙂